Laat geen enkel moment verloren gaan

Foto’s die tijdens een uitvaart worden gemaakt bieden houvast voor later. Op zo’n dag is er verdriet maar er zijn ook mooie momenten. Als afscheidsfotograaf kijk ik naar die mooie momenten en leg deze voor je vast.

 • Is het wel gepast om foto's te nemen van een palliatief persoon of op de laatste dag van het afscheid?
 • Kan ik niet gewoon zelf foto's laten nemen met een mobiele telefoon?
 • Misschien wil ik het wel allemaal snel vergeten of niet?
 • Hebben de herinneringsfoto's wel een waarde?
 • Wat als de zoektocht naar die perfecte foto van het rouwkaartje weggenomen wordt?
 • Mijn geliefde te kijk zetten, is dat wel gepast? • Je wil de dag van afscheid van je geliefde overledene bewust beleven.
 • Je wil herinneringen om nadien te koesteren in een mooi professioneel album dat een blijvende herinnering is.
 • Je wenst herinneringen of een mooi afscheid in beeld zonder hier zelf veel tijd in te moeten steken.
 • Mensen fotograferen met een beperking of (mentaal) litteken, hoort dit eigenlijk wel gezien te worden?

voor een vlot verloop:

I. Boek een afspraak

Je contacteert me via mail of telefonisch. Het kan ook zo zijn dat de uitvaarondernemer mij aan jou doorverwijst. Ik sta in contact met alle partijen.

II. afscheidsreportage

We overleggen samen hoe je de reportage wenst te hebben. Ik werk samen met jou, met de uitvaartondernemer en eventueel een ritueelbegeleider als die ook jullie ondersteunt.

III. Herinneringen bezorgen

Na de ceremonie ga ik meteen aan de slag voor jou. Alle beelden worden stuk voor stuk bekeken en bijgewerkt op een mooie en natuurlijke manier. De beelden die ik maak hebben geen vast aantal. Deze krijg je allemaal, en voor het album wordt er wel een specifieke selectie gemaakt in overleg met jou. Er kan nog altijd later een extra album gemaakt worden, of een ander product zoals bijvoorbeeld een foto. Dat hoort dan niet bij de investering hier vermeld op de website.


Mijn pakketten

pakketten op maat van jouw wensen

Briljant


 • tot 3 uur fotografie
 • toegang tot online galery
 • binnen 1 week een slideshow


Bij dit Briljant pakket bezorg ik jou een luxe afscheidsalbum van 25x25 cm in een sterke mooie bewaarbox inclusief USB.

Ik ben 3 uur aanwezig op de ceremonie.

Bij ons overlegmoment toon ik jou een demo-album.

Prijs op maat.

Diamant


 • tot 6 uur fotografie
 • toegang tot online galery
 • binnen 1 week een slideshow


Bij dit Diamant pakket bezorg ik jou een afscheidsalbum van 25x25 cm in een sterke mooie bewaar box inclusief USB.

Ik ben 6 uur aanwezig op de ceremonie.

Bij ons overlegmoment toon ik jou een demo-album.

Prijs op maat.


Robijn


 • tot 8 uur fotografie
 • toegang tot online galery
 • binnen 1 week een slideshow


Bij dit Robijn pakket bezorg ik jou een afscheidsalbum van 25x25 cm of 30x30 cm in een sterke mooie bewaar box inclusief USB.

Ik ben 8 uur aanwezig op de ceremonie.

Bij ons overlegmoment toon ik jou een demo-album.

Prijs op maat.Ik vind het belangrijk om te benadrukken dat herinneringsfotografie, met in het bijzonder afscheidsfotografie en palliatieve fotografie niet voor iedereen geschikt is. Sommige mensen kunnen het idee ongemakkelijk of ongepast vinden. Ik vind het cruciaal om de wensen van de nabestaanden te respecteren bij het overwegen van rouwfotografie en ga daarom graag met jou in gesprek.

Portfolio afscheidsfotografie

Meest gestelde vragen

hoe ga ik tewerK?

Als ‘indringer’ met een camera is het belangrijk dat de ceremonie ongestoord verloopt en dat ik geen aandacht vraag. Een mooi sfeerverslag moet gemaakt worden met alle elementen van begin tot eind in een prachtig beeldverhaal verwerkt.
Ik verplaats mij enkel op momenten die geoorloofd zijn
Ik fotografeer met gevoel en ben onopvallend aanwezig.
Ik verplaats mij tussen de mensen en gebruik geen flits.
Ik schuw de intimiteit niet – ik durf met emotie om te gaan.
Ik fotografeer in een vertelstijl – verschillende kanten worden belicht.
Ik zorg dat de genodigden op de hoogte zijn van mijn aanwezigheid.
Ik luister (vooraf) graag naar uw wensen.
Door mijn vaardigheden; zoals het technisch inzicht in de camera, omgang met lichtgevoelige situaties en heldere blik, garandeer ik persoonlijke en sfeervolle foto’s te maken. De waarde die het heeft voor nabestaanden om later de foto’s te kunnen bekijken wanneer ze maar willen, is verschillend, want persoonlijk.

Voor wie is een uitvaartreportage bedoeld?

Voor de na(ast)bestaanden. Het geeft o.a. inzicht in wie er allemaal waren, wat er gebeurde en het kan het rouwproces verzachten.
Voor wie de foto’s delen met anderen kan het foto-album een middel zijn om het gebeurde bespreekbaar te maken. Foto’s hebben geen woorden nodig. Anderen vinden eerder begrip door te zien hoe het gegaan is.
Is het album alleen voor jezelf, dan kan het je helpen bij je verdriet, omdat je op andere momenten dit gevoel niet deelt. “Het boek pak ik bij de hand. Ik kan dan huilen, anders blijft mijn verdriet vastzitten”, is een uitspraak van een dochter.

waarom een speciale afscheidsfotograaf inhuren?

Een afscheidsfotograaf is niet alleen opgeleid tot fotograaf die de technische kennis bezit om met moeilijke lichtsituaties om te gaan, maar bezit ook kwaliteiten om met verdriet om te gaan. Een afscheidsfotograaf bezit de volgende kwaliteiten; heeft moed en inlevingsvermogen, is integer en onopvallend aanwezig, kan omgaan met intimiteit en is sociaal vaardig.
De intimiteit en emotionele dubbele lading van de situatie horen er bij en daar kan ik als afscheidsfotograaf perfect mee omgaan. Ik garandeer een fijne omgang, geweldige sfeerbeelden en begrip voor de situatie.

waarom zou je kiezen voor afscheids- of herinneringsfotografie?

Het vastleggen van herinneringen om te koesteren. Het is een onderdeel van jouw verwerkings- en rouwproces. Je kan achteraf herinneringen delen met de afwezigen en nabestaanden. Op een discrete en respectvolle manier worden jouw herinneringen op een professionele manier vastgelegd.