waarom ik het in beeld brengen van bijzondere mensen zo belangrijk vind


  • als ouder van een bijzondere dochter begrijp ik de onschatbare waarde van het uniek zijn van elk individu
  • het tonen van bijzondere mensen inspireert en moedigt anderen aan om zichzelf te aanvaarden ongedacht eventuele beperkingen of verschillen
  • een positieve boodschap uitdragen en een veilige en ondersteunende omgeving bieden om mensen hun verhaal te delen en hun unieke schoonheid te laten zien
  • bijzondere mensen die bijzondere prestaties leveren wil ik graag laten shinenFotografie onthult de unieke schoonheid en verhalen van bijzondere mensen

ware essentie schittert

jij bent uniek

Elke foto vertelt een verhaal van echtheid en schoonheid. Het is een voorrecht om deel uit te maken van dit intieme moment. Beelden vertellen het echte verhaal. De focus ligt op focus naast het nemen van de foto's. Deze foto's zijn momenten uit het leven, die nooit kunnen herhaal worden en dit maakt ze zo bijzonder.

voor een vlot verloop:

I. Boek een afspraak

Je contacteert me via mail of telefonisch. We spreken dan verder af, en dit gebeurt bij jou thuis of bij mij in de studio.

II. REPORTAGE

We overleggen samen hoe je de reportage wenst te hebben. Ik werk samen met jou, en luister met aandacht naar je verhaal en wat voor jou belangrijk is. Wellicht geef ik ook nog ideeën extra.

III. resultaat

Na de foto sessie ga ik aan de slag voor jou. Via de galery van pixieset stuur ik je jouw favoriete foto's door die je op een eenvoudige manier kan aanduiden in de link die ik je stuur. Misschien wil je een print of een album, hierover kunnen we overleggen.

REPORTAGES

pure schoonheid en essentie

Laetitia

“Van mijn eigen dochter foto's mogen nemen is altijd een grote eer. Ik volg helemaal haar ritme en weet ook dat haar tijdspanne kort is en dat respecteer ik altijd.”

01 / 05

Meest gestelde vragen

hoe ga ik tewerK?

Als ‘indringer’ met een camera is het belangrijk dat de ceremonie ongestoord verloopt en dat ik geen aandacht vraag. Een mooi sfeerverslag moet gemaakt worden met alle elementen van begin tot eind in een prachtig beeldverhaal verwerkt.
Ik verplaats mij enkel op momenten die geoorloofd zijn
Ik fotografeer met gevoel en ben onopvallend aanwezig.
Ik verplaats mij tussen de mensen en gebruik geen flits.
Ik schuw de intimiteit niet – ik durf met emotie om te gaan.
Ik fotografeer in een vertelstijl – verschillende kanten worden belicht.
Ik zorg dat de genodigden op de hoogte zijn van mijn aanwezigheid.
Ik luister (vooraf) graag naar uw wensen.
Door mijn vaardigheden; zoals het technisch inzicht in de camera, omgang met lichtgevoelige situaties en heldere blik, garandeer ik persoonlijke en sfeervolle foto’s te maken. De waarde die het heeft voor nabestaanden om later de foto’s te kunnen bekijken wanneer ze maar willen, is verschillend, want persoonlijk.

wat kan je doen met de foto's?

Voor de na(ast)bestaanden. Het geeft o.a. inzicht in wie er allemaal waren, wat er gebeurde en het kan het rouwproces verzachten.
Voor wie de foto’s delen met anderen kan het foto-album een middel zijn om het gebeurde bespreekbaar te maken. Foto’s hebben geen woorden nodig. Anderen vinden eerder begrip door te zien hoe het gegaan is.
Is het album alleen voor jezelf, dan kan het je helpen bij je verdriet, omdat je op andere momenten dit gevoel niet deelt. “Het boek pak ik bij de hand. Ik kan dan huilen, anders blijft mijn verdriet vastzitten”, is een uitspraak van een dochter.

waarom een mij inhuren als fotograaf?

Een afscheidsfotograaf is niet alleen opgeleid tot fotograaf die de technische kennis bezit om met moeilijke lichtsituaties om te gaan, maar bezit ook kwaliteiten om met verdriet om te gaan. Een afscheidsfotograaf bezit de volgende kwaliteiten; heeft moed en inlevingsvermogen, is integer en onopvallend aanwezig, kan omgaan met intimiteit en is sociaal vaardig.
De intimiteit en emotionele dubbele lading van de situatie horen er bij en daar kan ik als afscheidsfotograaf perfect mee omgaan. Ik garandeer een fijne omgang, geweldige sfeerbeelden en begrip voor de situatie.

waarom fotografie van bijzondere mensen?

Vaak stellen we een fotoreportage uit. "Dat doen we later nog wel eens". We hebben nu geen tijd, geen geld, geen zin. En dan komt soms die dag soms sneller dan je verwacht. En dan hoor ik: 'hadden we maar foto's laten maken.' Dan is er spijt en kun je niet meer terug. Want wat als later nù is?

Als uitvaartfotograaf hoor ik vaak: 'we hebben geen mooie foto'. Dan is er spijt dat ze toch niet eerder een fotoshoot hebben gedaan. Je kunt het namelijk nooit meer doen.