Laat geen enkel moment verloren gaan

Als fotograaf ligt mijn focus op het creëren van warme en betekenisvolle beelden van mensen met een boeiend levensverhaal en waardevolle ervaringen. Mijn foto's leggen niet alleen het uiterlijk van de persoon vast, maar brengen ook de diepgaande verhalen en geschiedenis tot leven die ze met zich meedragen.Vaak hoor ik mensen zeggen: 'We hebben geen mooie foto voor op de kist of aan de muur.' Het uitstellen van het laten maken van foto's is iets wat we allemaal wel eens doen, zonder te beseffen hoe belangrijk deze beelden kunnen worden. Laten we niet uitstellen, want wat als later nu is? Grijp het moment en koester de waardevolle herinneringen."


voor een vlot verloop:

I. Boek een afspraak

Je contacteert me via mail of telefonisch. We spreken dan verder af, en dit gebeurt bij jou thuis of bij mij in de studio.

II. REPORTAGE

We overleggen samen hoe je de reportage wenst te hebben. Ik werk samen met jou, en luister met aandacht naar je verhaal en wat voor jou belangrijk is. Wellicht geef ik ook nog ideeën extra.

III. resultaat

Na de foto sessie ga ik aan de slag voor jou. Via de galery van pixieset stuur ik je jouw favoriete foto's door die je op een eenvoudige manier kan aanduiden in de link die ik je stuur. Misschien wil je een print of een album, hierover kunnen we overleggen.

Portfolio fotografie bij leven

Meest gestelde vragen

hoe ga ik tewerK?

Als ‘indringer’ met een camera is het belangrijk dat de ceremonie ongestoord verloopt en dat ik geen aandacht vraag. Een mooi sfeerverslag moet gemaakt worden met alle elementen van begin tot eind in een prachtig beeldverhaal verwerkt.
Ik verplaats mij enkel op momenten die geoorloofd zijn
Ik fotografeer met gevoel en ben onopvallend aanwezig.
Ik verplaats mij tussen de mensen en gebruik geen flits.
Ik schuw de intimiteit niet – ik durf met emotie om te gaan.
Ik fotografeer in een vertelstijl – verschillende kanten worden belicht.
Ik zorg dat de genodigden op de hoogte zijn van mijn aanwezigheid.
Ik luister (vooraf) graag naar uw wensen.
Door mijn vaardigheden; zoals het technisch inzicht in de camera, omgang met lichtgevoelige situaties en heldere blik, garandeer ik persoonlijke en sfeervolle foto’s te maken. De waarde die het heeft voor nabestaanden om later de foto’s te kunnen bekijken wanneer ze maar willen, is verschillend, want persoonlijk.

Voor wie is een uitvaartreportage bedoeld?

Voor de na(ast)bestaanden. Het geeft o.a. inzicht in wie er allemaal waren, wat er gebeurde en het kan het rouwproces verzachten.
Voor wie de foto’s delen met anderen kan het foto-album een middel zijn om het gebeurde bespreekbaar te maken. Foto’s hebben geen woorden nodig. Anderen vinden eerder begrip door te zien hoe het gegaan is.
Is het album alleen voor jezelf, dan kan het je helpen bij je verdriet, omdat je op andere momenten dit gevoel niet deelt. “Het boek pak ik bij de hand. Ik kan dan huilen, anders blijft mijn verdriet vastzitten”, is een uitspraak van een dochter.

waarom een speciale afscheidsfotograaf inhuren?

Een afscheidsfotograaf is niet alleen opgeleid tot fotograaf die de technische kennis bezit om met moeilijke lichtsituaties om te gaan, maar bezit ook kwaliteiten om met verdriet om te gaan. Een afscheidsfotograaf bezit de volgende kwaliteiten; heeft moed en inlevingsvermogen, is integer en onopvallend aanwezig, kan omgaan met intimiteit en is sociaal vaardig.
De intimiteit en emotionele dubbele lading van de situatie horen er bij en daar kan ik als afscheidsfotograaf perfect mee omgaan. Ik garandeer een fijne omgang, geweldige sfeerbeelden en begrip voor de situatie.

waarom fotografie bij leven

Vaak stellen we een fotoreportage uit. "Dat doen we later nog wel eens". We hebben nu geen tijd, geen geld, geen zin. En dan komt soms die dag soms sneller dan je verwacht. En dan hoor ik: 'hadden we maar foto's laten maken.' Dan is er spijt en kun je niet meer terug. Want wat als later nù is?

Als uitvaartfotograaf hoor ik vaak: 'we hebben geen mooie foto'. Dan is er spijt dat ze toch niet eerder een fotoshoot hebben gedaan. Je kunt het namelijk nooit meer doen.