Mijn verhaal als fotograaf


Mijn naam is Caroline. Nooit was ik bezig met de eindigheid van het leven. Ik had het gevoel dat het leven oneindig was, en ook dat de mensen om mij heen waar ik van hield er voor altijd zouden zijn.

Tot op de dag in 2014 mijn vader onverwachts overleed. Ik heb niks laten vastleggen door een fotograaf...

Ik herinner me niet wie er allemaal op het afscheid aanwezig waren.

Welke bloemen waren er op de kist? Mijn mama die haar hand op de kist legde bij het groeten...

Het is een ziels missie om voor jullie zachte herinneringen te maken van de laatste dag van afscheid.MIJN LIEFDE VOOR FOTOGRAFIE


Met de paplepel meegegeven door mijn vader. Samen foto’s ontwikkelen in zijn zelf in elkaar gestoken donkere kamer. Tot ik dan ook een opleiding tot analoog fotograaf volgde.

Mijn vader zijn beste vriend, die ook mijn overbuur was, overleed plots in zijn slaap… en daar werd ik gevraagd om zijn uitvaart te fotograferen als herinnering want zijn jongste dochter was op wereldreis.

En op die manier fotografeerde ik mijn eerste uitvaart op mijn 30ste…

Ondertussen volgde ik een opleiding tot afscheidsfotograaf en werk ik ook als vrijwillige fotograaf voor Boven de Wolken.

De dood, de eindigheid van het leven dat is nu voor mij een deel van het leven geworden waar ik met een diep respect naar kijk.

Degene die overleden is, krijgt een Levensviering waarin meer en meer nabestaanden beseffen dat ze vooral spijt krijgen van de foto’s die niet gemaakt zijn.

Is een dierbare plots overleden?

Is een dierbare palliatief en wil je een herinnering maken met de familie?

Is een dierbare er aan toe om euthanasie te laten uitvoeren, en wil die persoon die ook vastleggen? De laatste momenten van degenen die het dichtst bij hem of haar staan?

Wil jij van een bijzonder persoon foto's ? Zelf heb ik een bijzondere dochter en de waarde van foto's is onschatbaar. Ook van mensen die speciale dingen meemaakten in hun leven leg ik vast op beeld. Kunstenaars die een aparte foto shoot willen kunnen bij mij terecht.

Elk beeld dat je niet hebt, daar hebben mensen spijt van. Ik hoorde nooit eerder zeggen: “Die momenten waren niet nodig om vast te laten leggen”. Ik hoorde steeds het tegendeel.

Ik sta graag tot je dienst met al je vragen, en samen gaan we rond de tafel zitten. Ik ben heel snel beschikbaar en focus al mijn energie op je dierbare en de familie.


Liefs,

CarolineKlanten en testimonials

Kees Kats, Nederland

“Caroline, dank je om mee waardevolle herinneringen te maken voor ons vader Ruud. We waarderen dat jij speciaal uit België kwam om samen met je collega Ilja uit Zeeland om samen de uitvaart te fotograferen. Ook je omgang met een totaal onbekende familie en onze kinderen was echt fijn om te ervaren.”

01 / 03