Iedereen kan toch foto's nemen


Het vastleggen van afscheidsmomenten door middel van fotografie is een delicate taak die een diepgaande kennis en empathie vereist. Terwijl iedereen inderdaad in staat is om een camera vast te houden en een foto te maken, gaat het bij afscheidsfotografie om veel meer dan alleen het indrukken van de ontspanknop. Het is een kunst die geduld, begrip en respect vereist voor de gevoelens en behoeften van degenen die rouwen.

Door mijn ervaring in de afscheidsfotografie ben ik me steeds meer bewust geworden van de impact die een goed genomen foto kan hebben op de herinnering aan een geliefde. Het gaat niet alleen om het vastleggen van momenten, maar ook om het creëren van een blijvende herinnering die troost en steun kan bieden in tijden van verdriet.

Als afscheidsfotograaf is het mijn doel om de emotie en de sfeer van de gelegenheid vast te leggen op een respectvolle en empathische manier. Dit omvat niet alleen het maken van mooie en artistieke beelden, maar ook het tonen van medeleven en begrip voor de mensen die ik fotografeer.

Door nauw samen te werken met uitvaartondernemers zoals D'Hondt uit Oudenaarde, kan ik ervoor zorgen dat elk aspect van de fotosessie perfect wordt gecoördineerd en uitgevoerd. Dit omvat het respecteren van de wensen van de familie, het volgen van het tijdsschema van de uitvaartdienst, en het zorgen voor een discrete aanwezigheid die de privacy van de rouwende partijen respecteert.

Kortom, afscheidsfotografie is niet alleen een vak, maar ook een roeping die ik met toewijding en respect vervul. Het is een eer om deel uit te maken van het proces van het eren en herinneren van dierbaren, en ik ben dankbaar voor de mogelijkheid om mijn passie te kunnen delen met anderen. Naast gediplomeerde fotografe volgde ik een jaaropleiding bij Boukje Canaan in Eindhoven. Gezien dit een speciale tak is in de fotografie, vind ik het absoluut een meerwaarde.